Olvasási idő: 2 perc

A sör a Charles Faram komlóspecialista által kifejlesztett Most™ komlóról kapta a nevét. Ezt az újfajta komlót kizárólag Csehországban termesztik. A Bohem Brewery azon maroknyi sörfőzde egyike, akik részt vesznek egy nemzetközi együttműködésben, mely a Most™ komló népszerűsítését szolgálja.

A Bohem Brewery és öt kanadai sörfőzde csatlakozott egy műszaki együttműködéshez Charles Farammal, hogy kiaknázzák a Most™ komló izgalmas és kreatív potenciálját. A Charles Faram & Co Ltd. által kifejlesztett komló egyaránt használható aroma- és keserűkomlóként.

Az új komlónak a cseh termelők a Most nevet adták, ami azt jelenti, hogy „híd”, mivel azt az angol és cseh sörfőzés közötti hídnak tekintik, hiszen a Most™a Charles Faram & Co Ltd. egyesült királysági Jester és Olicana komlófajtáinak testvérváltozata.

A Most láger kiemeli a komló enyhe gyümölcsösségét, miközben a klasszikus cseh lager alapvető karakterét és fűszeres lecsengését. A Most sör hat hetet töltött az észak-londoni sörfőzde lágertartályaiban, mielőtt hordóba és dobozokba fejtették volna.

Forrás: https://www.bohembrewery.com/

A fotón Matěj Krizek sörmester bemutatja a négyféle csapolási módot. Balról jobbra az első az angol stílus hab nélkül, a következő a cseh negyed rész habbal,, utána a snit azaz a fifti-fifti és végül a tej, ami kilencven százalék hab.