Olvasási idő: 2 perc

A dolog lényege, hogy egy speciális eszközt megtöltünk azokkal a hozzávalókkal, melyekkel szerintünk a sör nem csak, hogy jobb lesz, de egyenesen újjászületik. A dolog forradalmi változásokat hozhatna, hiszen mindenki ízlésének köszönhető sört készíthetne vele. A módszer némileg hasonló a „komlóágyúhoz” – csak itt nem feltétlen a komló a sör fűszere.

Az eljárás nem bonyolult, inkább az „ízesítők” és a sör kölcsönreakciója kérdéses.

A fényképen látható üvegtartályt megtöltjük az „ízesítő mix”-szel , majd az edényt lezárjuk és a söröshordóból érkező sörvezetéket megszakítva, bekötjük a hordó és a csapoló berendezés közé. A zárt berendezésen átnyomott sör íze teljesen megváltozik az eljárás során.

Ez természetes is. Legfeljebb azt sajnálhatjuk, hogy a berendezés egyelőre nem terjedt el, hiszen egyelőre a végeredmény még kétséges. Így aztán még a legizgatottabb „beergeekek” is várhatnak arra hogy lesznek-e őrült tudósok, akik kifejlesztik a tutit és akkor nem lesz mese: mindenki olyan sör csinál majd magának, amilyenre vágyik!