Olvasási idő: 2 perc

Ilyenkor szomjasan hazaérkezve az ember két-három sört gyorsan elhelyez a fagyasztóban, ahol az ital harminc perc alatt megfelelő hőmérsékletűre lehűl. A technológia  azonban rejt veszélyt is magában. A sör ugyanis ha megfeledkezünk róla és nem vesszük ki időben a fagyasztóból, akkor két-három óra alatt megfagy. Szerencsés esetben a sörrel azon kívül, hogy megváltozik a halmazállapota, nem történik semmi. 

A palackos sör megfagyása a legveszélyesebb, ilyenkor gyakran előfordul, hogy a tágulás szétnyomja a palackot, a sör így nemcsak ihatatlanná válik, de a fagyasztót is alapos takarításnak kell alávetni. Ha ez a baleset nem is következik be, akkor sem lehetünk biztosak, hogy az egyszer már megfagyott sör, felengedés után jóízűen elfogyasztható lesz, elvesztheti szénsavasságát, eltűnhet a habja és az íze is vizesebbé válhat.

Arra, hogy a sör a fagyás miatt elvesztette-e a minőségét, csak akkor kapunk választ, ha felengedjük és megkóstoljuk. A felengedés fokozatosan történjen. Célszerű a fagyasztóból a hűtőszekrénybe áttenni, vagy a hüvős kamrába kirakni az italt. A gyors felmelegítés garantált minőségromlást eredményez. Sajnos azonban sem az, hogy a csomagolás nem sérült, sem a lassú kiolvasztás sem garancia, hogy a sör megőrízte a minőségét.

Ha így sikerül megmenteni a sört, sem valószínű, hogy eredeti minőségében élvezhetjük, de sajnos többnyire meglehetősen pocsék lesz az íze. Bajunk nem lesz tőle, de ahogy mondani szokták, meg lehet inni, de minek? Inkább öntsük a lefolyóba és bontsunk egy legfeljebb  5-6 Celsius fokon tárolt sört magunknak.